V ponedeljek, 10. oktobra 2022, smo z aktivnostmi projekta E-documenta Pannonica začeli sodelovanje v pobudi »EU v moji šoli«. Kustosinja Pomurskega muzeja Murska Sobota/Pomurje museum je obiskala Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci in z učenci brskala po spletnem portalu e-documenta Pannonica. Raziskovali so gradivo o Črenšovcih in si že ogledali nekaj fotografij grajske opreme. Učenci so naslednji teden, 19. oktobra,obiskali Pomurski muzej Murska Sobota, kjer so si te predmete v živo ogledali.

V sredo, 19. oktobra 2022, smo z Osnovno šolo Franceta Prešerna Črenšovci nadaljevali z aktivnostmi v pobudi »EU v moji šoli«. Tokrat so učenci obiskali Pomurski muzej Murska Sobota/Pomurje museum in nadgradili znanje iz prvega srečanja na šoli. Na igriv in sproščen način so si v živo ogledali grajske predmete, s katerimi so se že seznanili na spletnem portalu E-documenta Pannonica. V potovanju v preteklost so spoznavali življenje na gradovih. Na ustvarjalni delavnici si je vsak učenec izdelal svoj osebni grb in ga narisal na vrečo. Srečanje se je zaključilo z zabavno hojo na hoduljah po grajskem dvorišču.

V ponedeljek, 21. novembra 2022, je na Osnovni šoli Franceta Prešerna Črenšovci, potekalo zadnje srečanje v pobudi »EU v moji šoli«. 25 učencev 6. razreda je obiskala pisateljica Norma Bale, spremljala jo je tudi kustosinja Pomurskega muzeja Murska Sobota. Učenci so sodelovali v delavnici pripovedovanja in ustvarili zgodbico v knjigi o svojih doživetjih projekta e-documenta Pannonica in pobudi »EU v moji šoli.”