Pomurski muzej Murska Sobota je v sredo, 9. novembra 2022,  sodelovanje v pobudi »EU v moji šoli« razširil čez mejo. Kustosinja Pomurskega muzeja Murska Sobota je obiskala dvojezični šoli v Števanovcih in Gornjem Seniku na Madžarskem in učencem predstavila spletni portal e-documenta Pannonica. Na portalu so si ogledali nekaj gradiva iz njihovega kraja.

V petek, 2. decembra 2022, je Pomurski muzej Murska Sobota v sklopu pobude »EU v moji šoli« obiskala skupina učencev iz dveh šol v Porabju na Madžarskem. Učenci Dvojezične osnovne šole Števanovci in Dvojezične osnovne šole Jožef Kosič Gornji Senik so si v živo ogledali nekatere predmete, s katerimi so se že seznanili na spletnem portalu e-documenta Pannonica. Raziskovali so življenje na gradovih in življenje plemstva. Na ustvarjalni delavnici si je vsak učenec izdelal svoj grb in ga narisal na vrečo.

V četrtek, 23. februarja 2023, je na dveh dvojezičnih šolah na Madžarskem, potekalo zadnje srečanje v pobudi »EU v moji šoli«. Učence 7. in 8. razreda je na Dvojezični osnovni šoli Jožefa Košiča Gornji Senik in Dvojezični osnovni šoli Števanovci obiskala pisateljica Norma Bale, spremljala jo je tudi kustosinja Pomurskega muzeja Murska Sobota. Učenci so sodelovali v delavnici pripovedovanja in ustvarili knjigo z zgodbico o svojih doživetjih projekta e-documenta Pannonica in pobude »EU v moji šoli.«