Az „EU az iskolámban” kezdeményezés keretében 2023. március 16-án kezdtük meg az együttműködést a negyedik általános iskolával. Mateja Huber, a Pomurje Museum Murska Sobota munkatársa meglátogatta a Kuzma Általános Iskola hatodik osztályos tanulóit. Kuzmáról érdekes anyagokat tekintettek meg az e-documenta Pannonica webportálon. A múzeumlátogatásra való felkészülés során megnézték a murszombati várban található berendezési tárgyakról készült fotókat is.

2023. március 24-én a Kuzma Általános Iskola hatodik osztályos tanulói látogattak el a Pomurje Museum Murska Sobota múzeumba. Ez volt a második kölcsönös találkozó, amely során a diákok megnéztek néhány olyan tárgyat, amelyekről az első találkozón az e-documenta Pannonica projekt online portálján szereztek tudomást. A kiállításon szórakoztató feladatokat oldottak meg, a workshopon pedig elkészítették saját személyes címerüket.

2023. március 27-én került sor a Kuzma Általános Iskolában a diákok és a múzeum közötti utolsó találkozóra. A Murska Sobota Pomurje Múzeum kurátorának látogatásához csatlakozott Norma Bale írónő, aki storytelling workshoppal készült. Egy könyvbe foglalt történetet dolgoztak ki a gyerekek játékos és kreatív módon az “EU az iskolámban” kezdeményezés keretében megélt élményeikről.