Idén március elején jelent meg a 2021-2027-es programozási időszakra szóló Szlovénia-Magyarország Interreg Programban a standard projektekre vonatkozó Nyílt pályázati felhívás.

A 2023. május 8-án zárult első benyújtási határidőig 23 standard projektjavaslatot nyújtottak be. A beérkezett pályázatok értékelését követően a program Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 11-12-én 11 standard projektet választott ki.

Az 1. prioritás – Zöld határrégió keretében a PollenAct és a RISKHUB II. rövid című projekteket választották ki.

A 2. prioritás – Fenntartható turizmuson alapuló inkluzív határrégió keretében az EXP Castles, a Messages, az ICDM és a From Mill to Mill rövid című projekteket választották ki.

A 3. prioritás – Együttműködő határrégió keretében a Right Skills 4U, az In2Local, az EnerTy, a Keep Young and Fit és a GutS rövid című projekteket választották ki.

A Monitoring Bizottság valamennyi kiválasztott projektet feltételekkel hagyta jóvá, amelyeket a szerződéskötési szakaszban, de legkésőbb az ERFA-támogatási szerződés aláírásáig teljesíteni kell. A jóváhagyott standard projektekben 23 szlovén és 25 magyar projektpartner vesz részt.

Gratulálunk a kiválasztott projektek minden partnerének!

A standard projektjavaslatok benyújtásának második határideje 2024. január 19., déli 12 óra. A Monitoring Bizottság tagjai úgy döntöttek, hogy a rendelkezésre álló források hiánya miatt felfüggesztik a standard projektjavaslatok benyújtását a 3. prioritás/3.1 Interreg-specifikus célkitűzésre.