16. marca 2023 se je v pobudi »EU v moji šoli« začelo sodelovanje s četrto osnovno šolo. Mateja Huber iz Pomurskega muzeja Murska Sobota je obiskala učence šestega razreda Osnovne šole Kuzma. Na spletnem portalu e-documenta Pannonica projekt so si ogledali zanimivo gradivo o Kuzmi. Kot pripravo na obisk muzeja so pobrskali tudi po fotografijah grajske opreme murskosoboškega gradu.


24. marca 2023 so šestošolci Osnovne šole Kuzma obiskali Pomurski muzej Murska Sobota. Šlo je za drugo medsebojno srečanje, na katerem so si učenci ogledali nekatere predmete, ki so jih spoznavali na spletnem portalu e-documenta Pannonica na prvem srečanju. Na razstavi so reševali zabavne izzive, na delavnici pa so si ustvarili svoj osebni grb.


27. marca 2023 je na Osnovni šoli Kuzma otekalo zadnje srečanje med učenci in muzejem. Obisku kustosinje Pomurskega muzeja Murska Sobota se pridružila pisateljica Norma Bale, ki je pripravila pripovedovalsko delavnico. Na igriv in ustvarjalen način so ustvarili zgodbico v knjigi o svojih doživetjih in vtisih v sodelovanju v pobudi »EU v moji šoli«.