Vabimo vas na dogodek „Odklop v naravi pri Bukovniškem jezeru”, ki bo potekal v soboto, 23. septembra 2023, v Sloveniji ob Bukovniškem jezeru, v okviru Dneva Interreg sodelovanja (IC day) 2023.

Dogodek organizira Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj v okviru čezmejnega Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Madžarska v sodelovanju s projekti GardEN, Wine Picnic in TELE-KA-LAND.

Dan se bo začel s pozdravnimi govori, ki jih bo spremljal kulturni program.

Na dogodku vas bodo pozdravili dr. Aleksander Jevšek, minister na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, Aleš Mrkela, vodja organa upravljanja Interreg programa Slovenija-Madžarska, Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik in podžupan Občine Moravske Toplice Sašo Koca. Prisotne bo prav tako pozdravil László Horváth, župan Lentija.

Z dobro voljo se bomo podali na 4,5 km dolg pohod po okoliških goricah. Za popestritev bodo poskrbeli trije v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska podprti projekti TELE-KA-LAND, GardEN in Wine Picnic z zanimivimi predstavitvami. Predstavitev projekta z akronimom Wine Picnic ob »cimprači« v Strehovskih goricah, bo spremljala tudi pokušina vin in domačih dobrot ob spremljavi harmonike.

Ob povratku in kosilu bodo udeležencem na voljo rokodelske delavnice, predstavitev zelišč, aktivnosti ob igrah projekta TELE-KA-LAND, ter vožnja s turističnim vlakcem do vinoteke v Dobrovniku, ki je produkt projekta Wine Picnic, kjer sledi tudi degustacija vin. Na stojnicah pa se bodo predstavili rokodelci ter pridelovalci domačih dobrot.

Dogodek je za udeležence brezplačen. Za avtobusni prevoz iz Slovenije in Madžarske na lokacijo dogodka, ter za spremstvo na pohodu in hrano bo poskrbljeno, s seboj morate prinesti le dobro voljo!

Ker je število udeležencev omejeno vas prosimo, da se na dogodek prijavite čimprej. Registracija bo možna do 18. septembra 2023.

Udeležba na dogodku je na lastno odgovornost. V kolikor se nam boste pridružili in pri tem zapeljali čez mejo, ne pozabite na veljavni osebni dokument (osebna, potni list). 

Vabljeni ste skupaj s svojimi družinami! Pridružite se nam in spoznajte naše programsko območje!

Za več informacij o IC DAY obiščite spletno stran https://interregcooperationday.eu/

V primeru vprašanj smo vam na voljo na naslednji telefonski številki: +386 1 400 3162.

Veselimo se srečanja z vami.

Program Interreg Slovenija-Madžarska

 

PRIJAVA NA DOGODEK

VABILO IN PROGRAM