V sredo, 22. novembra 2023 je bila v hotelu Ajda v Mloravskih Toplicah uspešno izvedena druga bilateralna delavnica za potencialne prijavitelje v okviru 2. roka Javnega razpisa za predložitev standardnih projektov Interreg programa Slovenija-Madžarska za obdobje 2021-2027. Dogodka se je udeležilo približno 40 udeležencev, ki so se želeli podrobneje seznaniti z razpisom in dobiti odgovore na odprta vprašanja.

V okviru delavnice so vodja programa in skupni sekretariat udeležencem na kratko predstavili Interreg program, podali informacije o javnem razpisu, predstavili pravila o upravičenosti izdatkov, zahteve glede komuniciranja in prepoznavnosti, skupni elektronski sistem spremljanja (Jems), v katerem bodo prijavitelji oddajali projektne vloge, ter priloge k prijavnici. Da bi bila delavnica bolj dinamična je bila udeležencem ponujena možnost, da tekom predstavitev zastavljajo vprašanj preko spletne aplikacije Slido. Odgovori so sledili v popoldanskem delu delavnice, namenjenem vprašanjem in odgovorom. Zbirka vprašanj in odgovorov bo kmalu naložena na spletno stran programa v razdelku s pogostimi vprašanji odprtega razpisa.

V okviru javnega razpisa za standardne projekte je za drugi rok na voljo 7,6 mio EUR iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sredstva so na voljo v okviru 1. in 2. prednostne naloge. V okviru 3. prednostne naloge v tem trenutku ni več na voljo sredstev, zato oddaja projektnih predlogov v okviru te prioritete ni več možna.

Drugi rok za oddajo standardnih projektov se zaključi 19. januarja 2024 opoldne.

Predstavitve z delavnice najdete tukaj: