2018. július 12-én, Szlovénia, Ausztria, Horvátország és Magyarország határon átnyúló együttműködési programjainak nemzetközi tapasztalatcsere találkozójára került sor a Cogetinciben (Cerkvenjak), Szlovéniában.

A második ilyen jellegű találkozón az Interreg V-A Szlovénia-Ausztria, Szlovénia- Horvátország, Szlovénia-Magyarország, Ausztria-Magyarország és Magyarország-Horvátország Együttműködési Programok irányító hatóságainak és közös titkárságainak képviselői vettek részt.

A találkozó célja a 2014-2020 programozási időszak határon átnyúló együttműködési programjainak irányítása és megvalósítása során szerzett eddigi tapasztalatok megosztása volt, különösen a források hatékony kifizetését, elektronikus monitoring rendszer használatát (eMS és IMIS), kockázatértékelési eszköz használatát (Arachne), korrupció és csalás megelőzése érdekében tett intézkedéseket illetően éppúgy, mint a 2021-2027 közötti programozási időszakra vonatkozó előkészületeket illetően.

A rendezvény a projektek javuló tendenciát mutató minőségéről és azok népszerűsítéséről (az eredmények kapitalizációjáról) szóló vitával ért véget, illetve azzal a döntéssel, hogy egy hasonló, nemzetközi találkozót harmadik alkalommal is fontos lesz lebonyolítani, úgy a határon átnyúló programok operatív menedzsment tapasztalatainak és jó gyakorlatinak megosztása, mint a más programokkal való kapcsolattartás szempontjából, hiszen ez az út vezet a pályázók jövőbeli, magasabb szintű elégedettségéhez is.