Tisztelettel felkérünk minden érdekelt felet és állampolgárt, aki véleményt szeretne nyilvánítani a következő időszaki Szlovénia-Magyarország Interreg Program 2021-2027 tárgyában, hogy éljen a lehetőséggel, vegyen részt legalább az egyik workshopunkon és tudassa fejlesztési igényeit, melyeket figyelembe vehetünk a program tervezési szakaszában. A workshopokra, 2021. szeptember 27-én és 2021. szeptember 30-án kerül sor.

A workshopok célja, hogy összegyűjtse a következő kérdésekre vonatkozó észrevételek:

  • Mi legyen a fő tematikus fókusz a három kiválasztott prioritásban?
  • Milyen tevékenységeket terveznek megvalósítani a következő években a potenciális kedvezményezettek?

 

A workshopokat előkészítő dokumentumok

 

A workshopok angol nyelven zajlanak majd.

 

REGISZTRÁCIÓ A WORKSHOPOKRA

 

Kérjük, segítsen bennünket a társadalmi egyeztetésről szóló tájékoztatás terjesztésében, hogy az valamennyi potenciális érdekelthez eljuthasson.

  • 2021. szeptember 27, hétfő 9:00-től 12:30-ig, angol nyelven (az előzetes regisztráció határideje 2021. szeptember 24.)

A workshop témái:

  • A természet, a biológiai sokféleség és a zöld infrastruktúrák védelmének és megóvásának fokozása, többek között a városi térségekben, valamint valamennyi szennyezési forma csökkentése (Specifikus Célkitűzés 7 a „Zöld Európa” szakpolitikai célkitűzésen belül);
  • A kultúra és a fenntartható turizmus szerepének erősítése a gazdaságfejlesztésben, a társadalmi befogadás és a szociális innováció terén (Specifikus Célkitűzés 6 a „Szociális Európa” szakpolitikai célkitűzésen belül.)

A workshop napirendje

  • 2021. szeptember 30, csütörtök 9:00-től 12:00-ig, angol nyelven (az előzetes regisztráció határideje 2021. szeptember 24.)

A workshop témái:

  • A hatékony közigazgatás erősítése a jogi és közigazgatási együttműködés, valamint az állampolgárok, a civil társadalmi szereplők és intézmények közötti együttműködés elősegítésével, különösen a határ menti régiókban fennálló jogi és egyéb akadályok megszűntetése céljából;
  • A kölcsönös bizalom építése, különösen az emberek közötti kapcsolatokat erősítő fellépések előmozdításával.

A workshop napirendje