2022. október 10-én, hétfőn indítottuk el az E-documenta Pannonica projekten belül megvalósított rendezvénysorozatot az „EU az iskolámban” című kezdeményezés részeként. A Pomurski muzej Murska Sobota/Pomurje museum kurátora ellátogatott a črenšovci France Prešeren Általános Iskolába, és a tanulóknak megmutatta, hogyan lehet böngészni az e-documenta Pannonica internetes portálon. Együtt kerestek anyagokat Črenšovci településről, és megnéztek néhány fényképet a kastély berendezési tárgyairól. A tanulók a következő héten ellátogattak a Pomurski Muzej Murska Sobotába, hogy személyesen is megnézzék ezeket a tárgyakat.

Október 19-én szerdán folytattuk az „EU in my school” kezdeményezés részeként megvalósított programot a črenšovci France Prešeren Általános Iskolával. Ez alkalommal a diákok tettek látogatást a Pomurski muzej Murska Sobota/Pomurje museum múzeumban, és felfrissítették az első iskolai rendezvényen megszerzett ismereteiket. Játékos és nyugodt légkörben élőben is megtekintették a kastélyban fellelhető kiállítási tárgyakat, amelyeket korábban az E-documenta Pannonica online portálján megismerhettek. E múltbeli utazás során megtudhatták, hogy milyen volt az élet a kastélyokban. A kreatív műhelymunka során a diákok elkészíthették saját címerüket, amelyet felrajzoltak egy textiltáskára. A program zárásaként a kastély udvarában kipróbálhatták a gólyalábas gyaloglást is.

November 21-én, hétfőn került sor az “EU in my school” kezdeményezés utolsó találkozójára a France Prešeren Črenšovci Általános Iskolában. A 27 6. osztályos tanulót Norma Bale írónő látogatta meg, akit a Pomurje Museum Murska Sobota kurátora kísért el. A tanulók mesemondó workshopon vettek részt, és egy könyvbe foglalt történetet készítettek az e-documenta Pannonica projekttel és az “EU in my school” kezdeményezéssel kapcsolatos élményeikről.