Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Európai Bizottság 2022. november 14-én Bizottsági határozattal jóváhagyta a 2021-2027-es időszakra vonatkozó Szlovénia-Magyarország Interreg Programot.

Az új Szlovénia-Magyarország határon átnyúló együttműködési program egy olyan együttműködési folyamat folytatása, amely a 90-es évek közepén kezdődött háromoldalú és kétoldalú összetételben (Ausztria-Szlovénia-Magyarország, Szlovénia-Magyarország-Horvátország és Szlovénia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programok). A program korlátozott számú tematikus területre összpontosít, és egyesíti az erőforrásokat a változás előmozdítása érdekében, valamint megragadja a lehetőséget az együttműködési kapacitás növelésére, az új fejlesztésekre és az azonosított kihívások közös megoldására.

További információkért kattintson az angol nyelven elérhető Interreg programra vagy Lakossági összefoglalóra. A nemzeti nyelvekre lefordított változatok is hamarosan elérhetőek lesznek, és megjelennek a program honlapján.

A programterületen található valamennyi érdekelt felet arra kérjük, hogy szorosan kövesse figyelemmel a közelgő pályázati felhívást, amelyet a tervek szerint 2023 februárban vagy márciusban teszünk közzé a program honlapján. A program a nyílt pályázati rendszer elvén fog működni. Ez azt jelenti, hogy a pályázók a nyílt pályázati felhívás megjelenését követően folyamatosan nyújthatnak be pályázatokat, amíg a források rendelkezésre állnak.

Az első pályázati benyújtási határidő 2023 tavaszán lesz. A nyílt pályázati felhívással együtt minden vonatkozó iránymutatást és információt közzéteszünk.

Tapasztalatokkal és uniós támogatással segítjük a szlovén és magyar szervezetek együttműködését és ötleteik megvalósítását. Ezeknek az ötleteknek illeszkedniük kell a program által meghatározott három tematikus prioritás egyikéhez:

A program az alábbi NUTS3 régiókat foglalja magába:

  • Szlovéniában Pomurje és Podravje régiók és
  • Magyarországon Vas és Zala megyék.