Odpravljanje preostalih ovir pri čezmejnem sodelovanju: Evropska komisija želi vaše mnenje

EK_mnenjeEvropska unija že 25 let podpira čezmejno sodelovanje v okviru programa Interreg, finančnega instrumenta za čezmejni regionalni razvoj. Kljub napredku pa ovire ostajajo in številnih ni mogoče odpraviti samo v okviru programa Interreg.
(more…)

Predstavitev Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska

kickoff_collage

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) je danes organizirala predstavitev Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija–Madžarska, za katerega je organ upravljanja. (more…)

Vabilo na uvodno prireditev Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska

vabilo_kick-offSlužba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v vlogi organa upravljanja, vabi na uvodno prireditev, namenjeno predstavitvi Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska.

Uvodna prireditev se bo odvijala v torek, 20. oktobra 2015, s pričetkom ob 10.30 uri v Pomurskem muzeju Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota.
(more…)

Obvestilo o spremembi skupnega e-poštnega naslova

sprememba_e-maila_svrk

Obveščamo vas, da je prišlo do spremembe skupnega e-poštnega naslova programa čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko.

Dosedanji skupni e-poštni naslov jts-si-hu.svlr@gov.si bo omogočal preusmeritev sporočil do konca leta 2015. Kljub temu vas vljudno prosimo, da vaša sporočila posredujete na novi e-poštni naslov si-hu.svrk@gov.si, ki se bo uporabljal za komunikacijo v okviru programa za obdobje 2007-2013 ter tudi za vso komunikacijo vezano na program v obdobju 2014-2020.

Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska odobren!

PS_SI-HU_odobren

Z veseljem vam sporočamo, da je Evropska komisija uradno odobrila Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020 (CP Interreg SI-HU).

Odobritev predstavlja zaključek več kot dve leti trajajočega procesa, v okviru katerega so predstavniki nacionalnega in regionalnega nivoja ter zainteresirane javnosti v obeh partnerskih državah, kakor tudi programska telesa prispevali k razvoju vsebine dokumenta Programa sodelovanja.
(more…)

EU projekt, moj projekt – 18. in 19. septembra 2015

phpThumb_generated_thumbnail

Dnevi odprtih vrat projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013

V Sloveniji ni občine, kjer ne bi bil s pomočjo EU sredstev sofinanciran vsaj en projekt. Ste že odkrili vašega?

(more…)

Program sodelovanja INTERREG V-A Slovenija-Madžarska ponovno posredovan Evropski komisiji

Dne 17. julija 2015 je bil na Evropsko komisijo (EK) oddan Program sodelovanja INTERREG V-A Slovenija-Madžarska, v katerem so bila upoštevane pripombe na vsebino dokumenta, prejete s strani Evropske komisije. O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo obveščali na naši spletni strani.

Cooperation Programme Interreg V-A Slovenia-Hungary

Fotografski natečaj „Europe in My Region“ objavljen že četrtič

Že četrtič je Evropska komisija (DG REGIO) objavila foto natečaj s ciljem izpostaviti uspešne, v okviru Evropske unije sofinancirane projekte in raziskati, kakšen pomen imajo le-ti za lokalne skupnosti.
(more…)

Obvestilo uporabnikom ISARR

Obveščamo vas, da smo odprli novo dostopno točko za dostop do aplikacije ISARR, ki deluje v sklopu novega IS za podporo delovanju kohezijske politike. ISARR bo po novem dostopen na spletnem naslovu: https://isarr.arr.gov.si.
(more…)

Obisk madžarske veleposlanice

obisk_hu_veleposlanice

Madžarska veleposlanica v Sloveniji Edit Szilágyiné Bátorfi je dne 18. junija 2015 obiskala predstavnike Organa upravljanja in Skupnega tehničnega sekretariata na sedežu v Mariboru.
(more…)