EU projekt, moj projekt – 18. in 19. septembra 2015

phpThumb_generated_thumbnail

Dnevi odprtih vrat projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013

V Sloveniji ni občine, kjer ne bi bil s pomočjo EU sredstev sofinanciran vsaj en projekt. Ste že odkrili vašega?

Morda ste med 65 000 ljudmi, ki imajo s pomočjo evropske kohezijske politike dostop do širokopasovnega interneta ali pa med 300 000, ki imajo boljšo in varnejšo oskrbo s pitno vodo. Morda je vaša pot v službo krajša zaradi novozgrajenih železniških tirov, cest in avtocestnih odsekov ali pa varnejša zaradi novih kolesarskih povezav. Morda ima vaš prijatelj službo zaradi več kot 30 000 novo ustvarjenih delovnih mest ali pa je sodeloval v enem od 800 raziskovalnih projektov.

Kje vse evropska kohezijska politika v Sloveniji pušča svoje odtise, lahko odkrivate v petek in soboto, 18. in 19. septembra 2015, na dogodkih z naslovom EU PROJEKT, MOJ PROJEKT, ki jih po vsej Sloveniji organizira Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v sodelovanju z izvajalci projektov.

V okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013 se bosta predstavila dva projekta:

LQ-Celiac, lokacija predstavitve: Maribor,
več na linku: http://www.eu-skladi.si/portal/aktualno/dogodki/eu-projekt-moj-projekt/lq-2013-celiac
Rokodelska akademija 2, lokacija predstavitve: Veržej,
več na linku: http://www.eu-skladi.si/portal/aktualno/dogodki/eu-projekt-moj-projekt/rokodelska-akademija

S tema dogodkoma bomo hkrati proslavili tudi Dan evropskega sodelovanja, ki se širom Evrope praznuje v dnevih okrog 21. septembra in predstavlja dosežke evropskega teritorialnega sodelovanja.

Vsi dogodki, ki bodo tematsko obarvani z najrazličnejšimi aktivnostmi bodo brezplačni, namenjeni pa vsem starostnim skupinam. Ker so za določene aktivnosti potrebne prijave, vse zainteresirane vabimo, da obiščejo spletno stran http://www.eu-skladi.si in si zagotovijo udeležbo, ali le pobrskajo po vsebini in lokacijah dogodkov.

Izkoristite pestro dogajanje po številnih slovenskih krajih in preverite, kaj je bilo narejenega z evropskim denarjem!