2023. május 8-án, hétfőn lezárult a 2021-2027-es időszakra szóló, a Szlovénia-Magyarország Interreg Program standard projektjeire vonatkozó nyílt pályázati felhívás keretében a pályázatok benyújtásának első határideje.

A határidőig 23 pályázatot nyújtottak be, amelyek összesen mintegy 11,4 millió euróra pályázhattak.

A Szlovénia-Magyarország Interreg Programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) finanszírozza az európai területi együttműködési célkitűzés keretében. E nyílt pályázati felhívás keretében olyan projektek társfinanszírozása fog megvalósulni, amelyek hatékonyan járulnak hozzá a program általános célkitűzéséhez. E cél értelmében a program egy olyan aktív és együttműködő programrégióhoz járul hozzá, mely tisztában van környezeti, természeti és kulturális értékeivel, azáltal, hogy előmozdítja a turisztikai célú fenntartható hasznosítást, megőrzést és kiaknázást, valamint jól azonosítható és vonzó zöld turisztikai célpontot hoz létre.

A standard projektekre vonatkozó nyílt felhívás keretében a pályázatok benyújtásának második határideje várhatóan 2023 őszén lesz.

A kisléptékű projektekre vonatkozó nyílt pályázati felhívás is előkészítés alatt áll. Kövesse weboldalunkat, és ha még nem tette meg, iratkozzon fel hírlevelünkre , hogy időben értesüljön a hírekről.

Néhány statisztikai adat: