Szeretettel várjuk 2023. szeptember 23-án, szombaton, a 2023. évi Interreg Együttműködés Napja (IC Day) alkalmából megrendezésre kerülő Kapcsolódjon ki a természetben a Bakonaki-tónál” elnevezésű rendezvényünkre (Bakonaki-tó, Szlovénia).

A rendezvény a Szlovén Köztársaság Kohézióért és Regionális Fejlesztésért Felelős Minisztériuma szervezésében, az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program keretében, a GardEN, a Wine Picnic és a TELE-KA-LAND projektek együttműködésével valósul meg.

A nap köszöntőbeszédekkel és rövid kulturális programmal kezdődik.

Az eseményen köszöntő beszédet mond dr. Aleksander Jevšek miniszter, Kohézióért és Regionális Fejlesztésért Felelős Minisztériuma, Aleš Mrkela, az Interreg Szlovénia–Magyarország Program Irányító Hatóságának vezetője, valamint Marjan Kardinar, Dobronak polgármestere, Sašo Koca, Moravske Toplice alpolgármestere és Horváth László, Lenti Város polgármestere is üdvözli a résztvevőket.

Így már jó hangulatban indulhatunk majd egy 4,5 km hosszú gyalogtúrára a környező hegyekben. Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program által társfinanszírozott három projekt, a TELE-KA-LAND, a GardEN és a Wine Picnic gondoskodik szórakoztató és érdekes előadásokról a túra során. A strehovske goricei “cimprača”-n kerül sor a Wine Picnic projekt bemutatójára, aminek keretében a túrázók bort és helyi, házi készítésű finomságokat kóstolhatnak harmonikazene kíséretében.

A túrát követően a tónál kerül sor ebédre, ahol a résztvevők kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, előadást hallgathatnak a gyógynövényekről, kipróbálhatják a TELE-KA-LAND projekt játékait, és beutazhatnak Dobrovnikba a dottón a Wine Picnic projekt részeként kialakított borkereskedésbe, egy rövid borkóstolóra. A helyszínen kézműves termékeket és helyi finomságokat árusító standok is lesznek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes. A szervezők biztosítják a buszos utazást a rendezvényre Szlovéniából és Magyarországról, valamint a résztvevők kíséretét a gyalogtúra során, továbbá gondoskodnak étkezésről, így Önöknek csak a jó hangulatot kell magukkal hozniuk!

Mivel a résztvevők létszáma korlátozott, kérjük, mielőbb jelentkezzen rendezvényünkre. A regisztráció 2023. szeptember 18-ig lehetséges.

Az eseményen minden résztvevő saját felelősségére vesz részt. Kérjük, az esetleges határellenőrzésekre való tekintettel szíveskedjen érvényes, személyazonosságát igazoló dokumentumot (személyi igazolvány, útlevél) magával hozni. Ne feledje, hogy Szlovéniában a hivatalos pénznem az euró (EUR). Kérjük, gondoskodjon arról, hogy öltözete megfelelő legyen a túrázáshoz.

Szeretettel várjuk Önt családjával együtt, csatlakozzanak hozzánk és ismerjék meg programterületünket!

További információkért látogasson el az EC Day honlapjára: https://interregcooperationday.eu/

Kérdés esetén keressen minket: +386 1 400 3162.

Alig várjuk, hogy találkozzunk Önökkel!

Szlovénia-Magyarország Interreg Prorgam

 

REGISZTRÁCIÓ A RENDEZVÉNYRE

MEGHÍVÓ ÉS PROGRAM