Sikeresen zárult 2023. április 5-én a 2021–2027-es időszakra szóló Szlovénia–Magyarország Interreg program első benyújtási határidejét megelőzően a standard projektjavaslatok benyújtására irányuló nyílt pályázati felhívás pályázói számára szervezett első bilaterális workshop a maribori Habakuk Hotelben. Összesen 110 résztvevő volt jelen, hogy részletesen megismerkedjen a Szlovénia–Magyarország Interreg programmal. A résztvevők a megnyitó részeként rövid zenés műsort hallhattak, majd ezt követően panelbeszélgetésre került sor, amelynek keretében a 2014–2020 közötti időszakra vonatkozó programban finanszírozott projektek vezető/projektpartnereinek képviselői, a program értékelését végző szakember és a program munkatársai osztották meg gondolataikat, bevált gyakorlataikat a közönséggel, ily módon nyitva meg jelképesen is az utat az új projektelképzelések előtt.

 

 

A megnyitót követően a rendezvény workshoppá alakult, amely során a programmenedzser és a Közös Titkárság munkatársai röviden ismertették az Interreg programot, tájékoztatták a résztvevőket a nyílt pályázati felhívásról, az elszámolhatósági szabályokról, a kommunikációra és láthatóságra vonatkozó követelményekről és a Közös Elektronikus Monitoring Rendszerről (JEMS), amelyben a pályázók majd benyújtják pályázataikat, valamint bemutatták a pályázati formanyomtatványt és annak mellékleteit is. Annak érdekében, hogy aktívabb közreműködés valósuljon meg a workshopon, a szervezők felhívták a résztvevők figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel, és tegyenek fel konkrét kérdéseket online a Slido platformon, amelyekre a délutáni, a kérdéseknek és válaszoknak szentelt részben válaszoltak. Az összegyűjtött kérdések és válaszok hamarosan három nyelven felkerülnek a Nyílt Pályázati Felhívás GYIK rovatába.

 

A nyílt pályázati felhívás keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 11,4 millió EUR áll rendelkezésre a standard projektekre. A standard projektek benyújtásának első határideje 2023. május 8-án déli 12.00 óra.

A rendezvényen elhangzott előadások letölthető anyagai itt találhatók.