2023. április 11-én az utolsó résztvevő iskolával indult el az „EU az iskolámban” kezdeményezés programja. Mateja Huber a Pomurje Museum Murska Sobota munkatársa látogatást tett a Sveti Jurij Általános Iskola hatodik osztályos tanulóinál. Az e-documenta Pannonica internetes portálon megtekintettek néhány példát a környékről származó tárgyi elemekből, például egy bronzgallért az őskorból. A múzeumlátogatásra készülve a Murska Sobota várának berendezési tárgyairól készült fényképeket is megnézték.

A Sveti Jurij Általános Iskola tanulói 2023. április 12-én meglátogatták a Pomurje Múzeum Murska Sobotát. Az állandó kiállításon a prekmurjei várakról szóló órán vettek részt, amelynek során megnéztek néhány tárgyat, amelyeket az e-documenta Pannonica online portálon tekintettek meg. A műhelymunkán elkészítették saját személyes címerüket vászontáskákra. A találkozó a kastély udvarán tett gólyalábas sétával zárult.

2023. április 17-én a Sveti Jurij Általános Iskolában került sor az “EU az iskolámban” kezdeményezés keretében zajló program utolsó részére. A hatodik osztályosokat Norma Bale írónő látogatta meg, aki érdekes módon magyarázta el a tanulóknak, hogyan kell egy történetet megalkotni. A műhelymunka során a tanulók egy könyvet készítettek, amelyben játékos és kreatív módon fejezték ki az “EU az iksolámban” kezdeményezéssel kapcsolatos benyomásaikat és tapasztalataikat.