11. aprila 2023 se je v pobudi »EU v moji šoli« začel program z zadnjo od sodelujočih šol. Mateja Huber iz Pomurskega muzeja Murska Sobota je obiskala učence šestega razreda Osnovne šole Sveti Jurij. Na spletnem portalu e-documenta Pannonica so si ogledali nekaj primerov gradiva iz lokalnega območja, kot je na primer bronasta ovratnica iz prazgodovine. Kot pripravo na obisk muzeja so pobrskali tudi po fotografijah grajske opreme murskosoboškega gradu.

12. aprila 2023 so učenci Osnovne šole Sveti Jurij v obiskali Pomurski muzej Murska Sobota. Na stalni razstavi so se udeležili učne ure o gradovih v Prekmurju, na kateri so v živo videli nekatere predmete, ki so si jih ogledali na spletnem portalu e-documenta Pannonica. Na delavnici so si na platnenih vrečah ustvarili svoj osebni grb. Srečanje se je zaključilo s hojo po hoduljah na grajskem dvorišču.

17. aprila 2023 je na Osnovni šoli Sveti Jurij, v sklopu pobude »EU v moji šoli«, potekala zadnja točka programa. Šestošolce je obiskala pisateljica Norma Bale, ki je učencem na zanimiv način opisala, kako ustvariti zgodbo. Na delavnici so učenci ustvarili zgodbico v knjigi, v kateri so na igriv in ustvarjalen način izrazili svoje vtise in doživetje v pobudi »EU v moji šoli.«