V sredo, 5. aprila 2023 je bila v hotelu Habakuk v Mariboru uspešno izvedena prva bilateralna delavnica za potencialne prijavitelje v okviru 1. roka Javnega razpisa za predložitev standardnih projektov Interreg programa Slovenija-Madžarska za obdobje 2021-2027.  Dogodka se je udeležilo približno 110 udeležencem. Dogodek se je začel s kratkim glasbenim nastopom kot del otvoritvene slovesnosti. Sledila je okrogla miza, v kateri so predstavniki vodilnih/projektnih partnerjev projektov financiranih v okviru programa 2014-2020, ocenjevalec programa in člani programa z občinstvom delili svoja razmišljanja, dobre prakse in na ta način simbolično odprli vrata novim projektnim idejam.

 

 

Po otvoritvi se je dogodek prelevil v delavnico, na kateri so vodja programa in skupni sekretariat udeležencem na kratko predstavili Interreg program, podali informacije o javnem razpisu, predstavili pravila o upravičenosti izdatkov, zahteve glede komuniciranja in prepoznavnosti, skupni elektronski sistem spremljanja (Jems), v katerem bodo prijavitelji oddajali projektne vloge, ter priloge k prijavnici. Da bi bila delavnica bolj dinamična je bila udeležencem ponujena možnost, da tekom predstavitev zastavljajo vprašanj preko spletne aplikacije Slido. Odgovori so sledili v popoldanskem delu delavnice, namenjenem vprašanjem in odgovorom. Zbirka vprašanj in odgovorov bo kmalu naložena na spletno stran programa v razdelku s pogostimi vprašanji odprtega razpisa.

 

 

 

 

V okviru javnega razpisa za standardne projekte je na voljo 11,4 mio EUR iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Prvi rok za oddajo standardnih projektov se zaključi 8. maja 2023 opoldne.

Predstavitve z delavnice najdete tukaj.