Sikeresen zárult 2023. november 22-én a 2021–2027-es időszakra szóló Szlovénia–Magyarország Interreg program második benyújtási határidejét megelőzően a standard projektjavaslatok benyújtására irányuló nyílt pályázati felhívás pályázói számára szervezett második bilaterális workshop a moravke toplicei Ajda Hotelben. Több mint 40 résztvevő volt jelen, hogy részletesen megismerkedjen a Szlovénia–Magyarország Interreg programmal.

A workshopon a programmenedzser és a Közös Titkárság munkatársai röviden ismertették az Interreg programot, tájékoztatták a résztvevőket a nyílt pályázati felhívásról, az elszámolhatósági szabályokról, a kommunikációra és láthatóságra vonatkozó követelményekről és a Közös Elektronikus Monitoring Rendszerről (JEMS), amelyben a pályázók majd benyújtják pályázataikat, valamint bemutatták a pályázati formanyomtatványt és annak mellékleteit is. Annak érdekében, hogy aktívabb közreműködés valósuljon meg a workshopon, a szervezők felhívták a résztvevők figyelmét, hogy éljenek a lehetőséggel, és tegyenek fel konkrét kérdéseket online a Slido platformon, amelyekre a délutáni, a kérdéseknek és válaszoknak szentelt részben válaszoltak.

A nyílt pályázati felhívás keretében a 2. benyújtási határidőig az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 7,6 millió EUR áll rendelkezésre a standard projektekre. Források az 1. és 2. prioritás alatt állnak rendelkezésre, a 3. prioritásra vonatkozóan kimerültek a források, így jelenleg nincs lehetőség e prioritás keretében pályázatok benyújtására.

 A standard projektek benyújtásának második határideje 2024. január 19-én déli 12.00 óra.

A rendezvényen elhangzott előadások letölthető anyagai itt találhatók: