Konec maja letošnjega leta je bil objavljen Javni razpis za projekte manjših vrednosti v okviru Interreg programu Slovenija–Madžarska za programsko obdobje 2021–2027.

Na 3. seji Odbora za spremljanje, ki je potekala 23. novembra 2023 v Moravskih Toplicah, Slovenija, je bilo odobrenih za sofinanciranje 11 projektov manjših vrednosti v skupni vrednosti 240.544,50 EUR ESRR sredstev. Do roka za oddajo, ki se je zaključil 28. julija 2023, je bilo oddanih 22 projektnih predlogov. Po zaključku ocenjevanja prispelih vlog je bilo s strani odbora za spremljanje programa za sofinanciranje odobrenih 11 projektov manjših vrednosti z akronimi DIHAJMO! / LÉLEGEZZÜNK!, Folk Music Show, Mills – our mutual value, Kot nekoč Küzmič, BRIDGE OVER BORDER, NBW, MURA-ZALA Youth Community, SMARAGDITE, Crafts4Future, INCLUSION FEST in Namizni tenis. V odobrenih projektih manjših vrednosti sodeluje 13 slovenskih in 11 madžarskih projektnih partnerjev.

Čestitke vsem partnerjem izbranih projektov!

Drugi rok za oddajo predlogov projektov manjših vrednosti bo predvidoma v oktobru 2024, točen datum roka bo objavljen na spletni strani programa vsaj dva meseca pred rokom za oddajo.