GardEN

Határon átnyúló idegenforgalmi hálózat, apró csodák régiójának kialakítása a turisztikai központokon kívüli kínálat fejlesztésével

A GardEN projekt fejlesztési területén, a turisztikai mágnest jelentő Moravske T. és Lenti közötti térségben, számos olyan adottság van, amely termékké fejlesztve a mai slow turizmus trendjeinek megfelelő kínálatot hoz létre. Jelenleg ezekben az apró csodákban rejlő idegenforgalmi potenciál nem kihasznált, a két önmagában is jelentős vonzerőt jelentő város között eddig még nem alakult ki szoros együttműködés, amellyel vonzóbb kínálattal jelenhetnek meg a piacon és biztosíthatják a fenntartható turisztikai fejlődést, a látogatók számának növekedését.
A projekt célja Moravske T. és Lenti között található rurális térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat határon átnyúló integrációja által, a kulturális és természeti örökség védelmére fókuszálva, a turisztikai vonzáskörzetekhez kapcsolódó, kevésbé fejlett vidéki területek termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésével, innovatív turisztikai programcsomagok létrehozásával.
A megvalósított tevékenységek eredményeként az apró csodákra, a virágokra és kertekre, az energiákra mint helyi adottságokra alapozva fejlesztjük a térséget. A kert témában 5 terméket (illatos és gyógyító bodza, gyógyító hajdina, tőzike, tündérkert, orchidea) és erre alapozott termékcsomagot fejlesztünk ki. Megvalósul 5 terméket és termékcsomagot bevezető rendezvény 2-2 alkalommal, elkészül 5 féle tanácsokat, recepteket tartalmazó leporelló. Az energia témában létrejön az energiaparkokat összekötő kerékpáros ösvény. A közös termékfejlesztést és az együttműködés erősítését, fenntarthatóságának megalapozását szolgáltatói hálózatépítéssel, az érintettek megvalósításba való aktív bevonásával és gyakorlati bemutatókkal, módszertani anyagok elkészítésével segítjük. Területi szempontból az újszerűséget a két település közötti együttműködés, míg tartalmilag a térség adottságaira épülő fejlesztés holisztikus, életmód központú megközelítése jelenti, amely kiegészül ​eddig nem fejlesztett tematikával.

 • 1. PRIORITÁSI TENGELY

  Beruházási prioritás 6c

  SC 1: A térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat diverzifikálása és határon átnyúló integrálása mentén a természeti és kulturális örökség védelmére.

   

 • PROJEKT-FUTAMIDŐ

  2018.01.01  – 2020.12.31.

 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

  470.305,00 EUR

 • PROJEKTPARTNEREK
  • Lenti Város Önkormányzata (Vezető Partner)
  • Gyógyhelyünk Lenti Egészségturisztikai Közalapítvány
  • TIC Moravske Toplice
  • Občina Moravske Toplice