Clouds

Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program

lipa

Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program

ESCAPE – “Menekülés a természeti parkban”

Május 25-én, szombaton, az ESCAPE projekt keretében szeretettel várják Önöket Őriszentpéteren, a “Menekülés a természeti parkban” c. rendezvényen.

TE VAGY EURÓPA! Videópályázatunk elindult!

Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program a szeptemberben megrendezendő 2019. évi Európai Együttműködés Napjára (EC Day 2019) való felkészülés jegyében videópályázatot hirdet amatőrök részére.

SIKERES WORKSHOPOT TARTOTTUNK A PÁLYÁZÓKNAK

2019. május 14-én, kedden került sor a 6. beadási határidő lehetséges pályázói számára meghirdetett workshop megtartására Szlovéniában, Mariborban. Ebben a pályázati körben már csak a 2. Prioritási tengely keretében áll rendelkezésre szabad forrás 1.008.568,02 euró összegben.

A workshopon rövid tájékoztatás hangzott el az Együttműködési Programról és a pályázati követelményekről. Ezt egy interaktív prezentáció követte arról, miként lehet a beavatkozási logika szempontjából jó minőségű projekteket kidolgozni, és mik voltak a korábbi pályázatok leggyakoribb hibái. A prezentáció kiemelten kezelte a pályázati projektek jobb fókuszáltságának kérdését. A résztvevők betekintést nyerhettek a Program információs rendszerébe, az eMS-be történő adatbevitel mikéntjébe is.

A workshop második részében jóváhagyott projektek vezető partnerei osztották meg tapasztalataikat. Kötetlen beszélgetés keretében hasznos információk hangzottak el részükről azzal kapcsolatban, hogy miként lett sikeres és jóváhagyott a pályázatuk, és mindenek felett arról, hogy hogyan kell egy projektet úgy előkészíteni, hogy a végrehajtás során a problémák elkerülhetők legyenek. Az általuk korábbi pályázataik írása során elkövetett hibákat is ismertették, és kitértek arra, mikor kaptak professzionális segítséget.

Tekintettel annak közelségére, a résztvevők tájékoztatást kaptak az új pénzügyi időszakkal kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló információkról is.

A vitában a jelen levők aktívan részt vettek, és hasznos információkat kaptak az Irányító Hatóságtól és a Közös Titkárságtól.

A jelentéstételi workshopról további információkért kérjük, kattintson ide.

A TV AS rövid híradása a rendezvényről itt tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

Workshop: Együttműködne? Mi tudjuk a megoldást!

  • „Van egy jó ötlete az intézményi kapacitás fejlesztése témakörében, de nem biztos abban, hogyan kell egy jó projektet előkészíteni?”
  • „Együttműködne egy a határ túloldalán működő intézménnyel, de nem tudja milyen módon?”
  • „Zavarja a nyelvi akadály Szlovénia és Magyarország határtérségében?”
  • „Lát még fejlődési lehetőséget az intézményében?” és végül, de nem utolsó sorban
  • „Megoldásra vár még a 2020 utáni időszakban is az intézményi kapacitás kérdése, amire érdemes pénzt költeni?”

Ha a felsoroltak közül az Ön válasza legalább egy kérdésre „Igen”, akkor jöjjön el a következő workshopunkra. Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében még 1 000 000 Euró pályázható forrás áll rendelkezésre, az intézményi kapacitás fejlesztésére.

A határon átnyúló együttműködés színvonalának növelésére, minőségi projektek összeállításához szükséges és a 2020 utáni időszakra vonatkozó információ megismeréséhez kínál interaktív jó alkalmat workshopunk, ahol választ kaphat kérdéseire. Szeretettel várjuk!

A workshop 2019. május 14-én, Mariborban kerül megrendezésre.

A workshop részletes meghívója itt érhető el: MEGHÍVÓ

Itt regisztrálhat a workshopra: REGISZTRÁCIÓ

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program Irányító Hatósága és Közös Titkársága!

Kerékpáros túravezetők képzése a Green Exercise projektben

A Green Exercise projekt keretében a Muraszombati Egészség és Fejlesztési Központ külső szakértő segítségével szervezte meg és bonyolította le a kerékpáros túravezetők képzését.

  © Copyright - ht - HU Interreg V-A Slovenia-Hungary