2022. november 9-én, szerdán a Pomurje Museum Murska Sobota a határon túlra is kiterjesztette az “EU az iskolámban” kezdeményezés tevékenységeit. A Pomurje Museum Murska Sobota kurátora a magyarországi Apátistvánfalva és Felsőszölnök kétnyelvű iskoláiba látogatott el, és bemutatta be a diákoknak az e-documenta Pannonica online portált. A portálon a diákok saját településeikről tekintettek meg néhány anyagot.

2022. december 2-án, pénteken két rábavidéki iskola tanulóiból álló csoport látogatott el a Pomurje Museum Murska Sobot- ba az „EU az iskolámban” kezdeményezés részeként. Az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda és a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola tanulói élőben láthatták azokat a tárgyakat, amelyekkel az e-documenta Pannonica portálján már megismerkedtek. Ezúttal felfedezték a kastélyok, és az ott élt nemesség életét. Az alkotóműhelyen minden tanuló elkészítette a saját címerét melyet egy textiltáskára rajzolt.

2023. február 23-án, csütörtökön két magyarországi kétnyelvű iskolában került sor az “EU az én iskolámban” kezdeményezés utolsó találkozójára. A Jožef Košič Gornji Senik Kétnyelvű Általános Iskola és a Števanovci Kétnyelvű Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulóit Norma Bale írónő látogatta meg a Pomurje Museum Murska Sobota kurátorának kíséretében. A tanulók storytelling workshopon vettek részt, és egy könyvet készítettek, amelyben az e-documenta Pannonica projekt és az “EU az én iskolámban” kezdeményezéssel kapcsolatos tapasztalataikról meséltek.