Wine Picnic

Szőlőhegyi Piknik

A szőlő- és borkultúra az egész programterületen fellelhető sajátosság, mely napjainkra, a kereslet növekedésének kedvező hatására, magas színvonalat ért el. A kulturális örökség, a közös történelmi és vallási múlt sok azonosságot mutat jelentős műemlékekkel, emlékhelyekkel, történelmi személyiségek örökségével. A természeti értékek a folyók mentén kiemelkedőek, a termálvizek a mezőgazdasági hasznosítás mellett gazdag egészségturisztikai kínálatot eredményeznek. Mindezek az erőforrások bevonhatók a borturizmus kínálatának fejlesztésébe.
A Szőlőhegyi Piknik projekt fő célja igényes, jó minőségű turisztikai szolgáltatások bevonásával innovatív, fenntartható, a határon átnyúló, integrált, a meglévő turisztikai infrastruktúrára épülő komplex borturisztikai termék kialakítása, amely magába foglalja a természeti és kulturális értékeket. A turisztikai mágnesek bevonásával (Moravske Toplice, Lendva, Hévíz, Keszthely, Lenti, Zalakaros, Kehidakustány), a turisztikai szolgáltatókkal együttműködve, hatékony marketing tevékenységgel és az értékesítés támogatásával elősegítjük a turisták számának növelését, meghosszabbítjuk a programterületen töltött időt.
A projekt nem terjed ki a teljes programterületre, Zala megyét és Szlovéniában Dobronak községközpont területét fedi le. A tevékenységek a projektterület borászati gócaiban, a kevésbé fejlett vidéki térségekben, a Zalai borvidék településein és Dobronak községben valósulnak meg. A meglévő borturisztikai kínálat, néhány kivételtől eltekintve, elszórtan jelenik meg a projektterületen. Ahhoz, hogy komplex és integrált termék jöjjön létre, elengedhetetlen a szolgáltatók együttműködése. A projektpartnerek koordinációja a közvetlen célcsoport tagjai között (akik a szolgáltatásokat nyújtják, mint vállalkozók) segíti elő az új borturisztikai termékek létrehozását, a térség vonzerejének növelését.

 • 1. PRIORITÁSI TENGELY

  Beruházási prioritás 6c

  SC 1: A térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat diverzifikálása és határon átnyúló integrálása mentén a természeti és kulturális örökség védelmére.

   

 • PROJEKT-FUTAMIDŐ

  2018.07.01  – 2021.12.31.

 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

  231.364,96 EUR

 • PROJEKTPARTNEREK
  • Zalai Borút Egyesület (Vezető Partner)
  • Zavod za okolje in turizem Dobrovnik
  • Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.