Horse Based Tourism – HBT

Lovak világa – a fenntartható fejlődés új dimenziója a természeti és kulturális gyöngyszemek határokon átívelő minőségi élményéért

A projekt közvetlenül reagál a program terület kihívásaira,hiszen az alapvető célja, hogy a vonzó határon átnyúló turisztikai célpontoknak minőségi és egyedi kínálata legyen, amely vonzza a turistákat a már meglévő turisztikai mágnesekből,hogy a »Horse Based Turizmus –HBT« kifejlesztett koncepciója alapján, innovatív élményszerű programok segítségével felfedezzék a határon átnyúló régió természeti és kulturális örökségeit.
A HBT élmények koncepciója új irányt jelent a turizmusban, sok lehetőség rejlik benne, mivel a klasszikus lovas turizmussal szemben más speciális célcsoportokat szólít meg: kisgyerekes családok, nagyobb gyermekcsoportok, fiatalok, idősebb emberek, speciális bánásmódot igénylő személyek, sérült célcsoportok, »incentive és team buliding« csoportok. A projekt során 3 új különböző modern »21.sz.-i lovaskocsimodell« lesz kifejlesztve és tesztelve, melyek innovatív jelentőségűek lesznek világviszonylatban is. A HBT élmények érdekessé teszik és meghosszabbítják a turisták tartózkodási idejét a projekt területén, motiválják őket a rurális vidékek kevésbé fejlett helyeinek meglátogatására, valamint új szálláshelyeket kínálnak (Horse Glamping Park).
Stimulatív támogatói környezetet biztosít a projektben a régió HBT iránt érdeklődő szervezeteiből létrejövő társaság,amely a kifejlesztett üzletimodellt, az új termék márka implantációját valamint a jövőbeni továbbképzések szervezésesét felügyeli, ezzel elősegítve a know-how tudás megszerzését, és ennek hatásaként biztosítja a fenntartható fejlődést és az eltöltött éjszakák számának növekedését.
A projektbe 5000 turistát várunk, akiket a lovak világa 14 új kísérleti programmal és HBT élményszerű szolgáltatásokkal győz meg. Mi emberek vagyunk a turizmus – ezért 150 tur.lovászati szakmunkatárs,akiket a projekt képez ki,gondoskodnak arról,hogy a turisták új élmények keresése közben szívesen és gyakran visszatérjenek a határon átnyúló régiókba.

 

 

 • 1. PRIORITÁSI TENGELY

  Beruházási prioritás 6c

  SC 1: A térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat diverzifikálása és határon átnyúló integrálása mentén a természeti és kulturális örökség védelmére.

   

 • PROJEKT-FUTAMIDŐ

  2018.02.01 – 2019.12.31

 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

  695.848,25 EUR

 • PROJEKTPARTNEREK
  • Zavod nazaj na konja, Zavod za razvoj, raziskave in izobraževanje v konjeništvu in na področju aktivnosti in terapije s pomočjo konja (Vezető Partner)
  • Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan
  • Pannon Egyetem
  • Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft.