MURA RABA TOUR

Az aktív turizmus új határon átnyúló termékének létrehozása és kihelyezése a Mura és a Rába közötti modern turizmus integrált részeként.

A projekt átfogó és hosszú távú változásokat hoz a turizmusba úgy a szolgáltatók, mint a felhasználók számára. Ha a vasfüggöny elválasztott és ellehetetlenítette a turizmust, a projekt a turizmust nem csak újjáéleszti, hanem új alapokra is helyezi. Az új határon átnyúló vízi út keretében a rafting és a kenuzás valamelyikének szerelmesei mindkét sportot élvezhetik. A két folyó között megismerik a kuruc felkelők útjait és titkait, valamint megismerkednek a határőrök történetével (egykori čepinci őrállomás). Az új útvonalak alapjaként szolgáló vasfüggöny mentén túráznak, lovagolnak és lovaskocsikáznak, közben a helyi szolgáltatók által kínált szálláshelyek egyikében vagy a projekt keretében felújított kempingben éjszakáznak. A projekt összeköti az eddig össze nem függő, motiválatlan és rosszabbul képzett szolgáltatókat e területen, ahol egykor véget ért a világ, emiatt a természeti és kulturális potenciálok kihasználatlanok maradtak, nem rendelkeztek megfelelő promócióval, és a rossz turisztikai kínálat miatt alacsony jövedelmet generáltak. Azoknak a szolgáltatóknak, akiket bevonzunk és összekapcsolunk a határon átnyúló hálózatba, valamint képesítünk a korszerű turisztikai tevékenységre, elkészítjük az átfogó Mura Rába Tour TP-t 4 programmal: vízi, lovas, bakancsos és kulturális turizmus. A TP implementációjához megfelelő utakat (eladók és közvetítők) és eszközöket alkalmazunk (kedvezményrendszer), amelyek lehetővé teszik, hogy sikeresen hozzáférjünk a célcsoportokhoz. Ezért kapcsolódott össze a 6 hasonló nézeteket valló PP. Közös erővel sikeresen megvalósíthatjuk a projektet. A projekttel hosszú távon megváltoztatjuk a Mura és Rába közötti turisztikai térképet. Számos különböző csomagot és kombinációt kínálunk a szabadidő egynapostól a többnapos eltöltéséig, valamint lehetővé tesszük a határon átnyúló régió teljes körű megélését. Az új TP megvalósulásával mindenki profitál: a turisztikai szervezetek, a szolgáltatók, a lakosok, a turisták. 

 

 • 1. PRIORITÁSI TENGELY

  Beruházási prioritás 6c

  SC 1: A térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat diverzifikálása és határon átnyúló integrálása mentén a természeti és kulturális örökség védelmére.

   

 • PROJEKT-FUTAMIDŐ

  2017.11.01 – 2021.08.31.

 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

  674.566,80 EUR

 • PROJEKTPARTNEREK
  • PRAK d.o.o. (Vezető Partner)
  • KOCLJEVINA – zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb
  • Občina Šalovci
  • Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület
  • Csörötnek Község Önkormányzata
  • Orfalu Községi Önkormányzat