SENS NETWORK

Nemzetközi mentorhálózat a szociális vállalkozásokért

A fejlesztés eredménye eszközként funkcionál közös, országtól független problémák kezelésére a projektterületen: alacsony gazdasági mutatók és foglalkoztatottság, kihasználatlan potenciál, elégtelen forrásfelhasználás, határon átnyúló együttműködések hiánya, országok közti mikro szintű intenzív kapcsolat hiánya, önszerveződő gazdasági közösségeket segítő specifikus segítség hiánya.
Közvetlen cél:létrehozni egy komplex fejlesztési csomagot, ami a felméréstől a megvalósításig, mely a helyi igényekre alapozva segíti a határmenti térség önszerveződő szociális vállalkozásait.
Közvetett cél:célzott gazdasági közösségek segítésével előremozdítani a projektterület regionális együttműködését, ezúton gazdasági mutatóit. Létrehozni egy olyan módszertant, ami a helyi igények szerinti adaptáció után bárhol használható.
A projekt elsődleges kimenete egy közös segítőhálózat, ami hosszútávon befolyásolja a projektterület gazdasági fejlődését. Elsődleges célcsoportjai a szociális vállalkozások, akik fejlesztő segítséget kapnak a projektből és azok a gazdasági szereplők, akik szaksegítség nélkül eddig nem tudtak volna szociális vállalkozást alapítani. E mellett azok a szervezetek, akik közvetetten működnek közre a szociális szövetkezetek létrejöttében, valamint partneri alapon segítik működésüket (vidék- és területfejlesztő, szociális szervezetek, önkormányzatok).
Módszer:Közös tervezés, igényfelmérés, ezek elemzése, dokumentálása. Tanácsadók képzése, részükre a felmérések alapján „toolkit” létrehozása. Közben folyamatos igényharmonizáció, „jobshadowing”, workshopok, weboldal létrehozása.
Innováció:a projektterület egészét tekintve mérjük fel az igényeket, az egész módszertant nemzetközi együttműködéssel terveztük meg. Innovatív módon hangsúlyt helyezünk azon gyakorlati problémák ismeretére és kezelésére, amik specifikusak a projektterületen. A szociális vállalkozás önmagában innováció, az ökoszociális piacgazdaság kialakításának fontos pillére.

 

 • 2. PRIORITÁSI TENGELY

  Beruházási prioritás 11b

  SC 2:

   
 • PROJEKT-FUTAMIDŐ

  2019.03.01 – 2021.08.31.

 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

  184.967,54 EUR

 • PROJEKTPARTNEREK
  • Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje (Vezető Partner)
  • Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület