Nemzetközi tréning az eMS információs rendszer használatáról az Audit Hatóság és az Audit Szervezet magyar, osztrák, horvát és szlovén képviselői számára

Ljubljana, 2017. május 31. – A Fejlesztésért és Európai Kohéziós Politikáért Felelős Kormányhivatal, mint az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország, Szlovénia-Ausztria és Szlovénia-Horvátország Együttműködési Programok Irányító Hatóság és Közös Titkársága az Ellenőri Csoport számára tréninget szervezett az eMS elektronikus monitoring rendszer használatát illetően.

Az eMS workshopon Ausztria, Magyarország, Horvátország és Szlovénia audit szervezeteinek képviselői vettek részt. A résztvevők részletesen megismerhették az eMS rendszerbe történő regisztráció folyamatát, a kommunikációs modult, a pályázati formanyomtatvány elemeit, az értékelési eljárást, a jelentéstételi folyamatot, az első szintű ellenőrzési modult, a projektszintű jelentés folyamatát, stb. A tréning súlyponti témája az Igazoló Hatóság moduljának, továbbá az auditokhoz és pénzügyi korrekciókhoz kapcsolódó modul bemutatása volt. Az előadást követően az újonnan szerzett ismereteket 38, az Irányító Hatóság és a Közös Titkárság által előkészített feladat megoldásával konszolidálhatták a résztvevők. A tréning bizonyosan hozzájárul majd az egyes műveleteket érintő és a rendszerszintű auditok magasabb minőségű és gyorsabb végrehajtásához.