A Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Lendva, együttműködve a Szlovén Kerékpáros Hálózattal, 2018. március 16-án műhelymunkát szervezett a következő címmel: Kerékpározás – lehetőség a régió fejlődésére, a kerékpáros túrák és projektek Szlovénia és Magyarország határmenti területén. 

A Guide2Visit projekt keretében ugyanis vonzó idegenforgalmi úticélként kívánják népszerűsíteni a területet, külön hangsúlyt fektetve a kerékpározás népszerűsítésére és fejlesztésére, mint a terület egyik összehasonlítható előnyére.

A bevezetőben Varga Romeo, a Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Lendva igazgatója, köszöntötte az egybegyűlteket, bemutatta a közintézet működését, az időszerű projekteket, valamint a Murania Kerékpáros Központban zajló műhelymunka célját.

A folytatásban Žižek Bojan, a Szlovén Kerékpáros Hálózat képviselője, a kerékpáros infrastruktúra fontosságáról, mag. Rozman Uroš, a Koroška Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője pedig a hosszútávú kerékpáros összeköttetésekről, mint üzleti lehetőségről szólt, a Drava Bike kerékpáros összeköttetés példáját szemléltetve. Mindkét felszólaló összeállítása kitűnő kiinduló pontja volt a gyakorlati műhelymunkának, amelyet Muhič Mateja, a Lahko Közintézet munkatársa vezetett a Kerékpáros turisztikai csomagok és márkák témájára. A résztvevők aktívan közreműködtek a kerékpáros turisztikai csomagok, túrák tervezésében, amelyek a közeljövőben még inkább hozzájárulhatnának Lendva, egyben pedig a régió idegenforgalmi vonzereje növeléséhez. Érdekességnek számít a tény, hogy a résztvevők Szlovénia szinte minden csücskéből érkeztek.

A lendvai közintézmény ezzel megszervezte az Interreg V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési program keretében megvalósuló Guide2Visit elnevezésű projekt első műhelymunkáját. Az intézményben egyébként is azt vallják, hogy a terület sikeres fejlődéséhez szükséges az együttműködés a többi intézménnyel, a partnerekkel, helyi és állami szinten egyaránt, valamint a polgárokkal, ezért a jövőben több tematikus műhelymunkát fognak még szervezni. Ugyanakkor a projekt keretében még számos marketing tevékenységet terveznek, hiszen a szóban forgó projekt a határmenti terület népszerűsítését szolgálja.