Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program a szeptemberben megrendezendő 2019. évi Európai Együttműködés Napjára (EC Day 2019) való felkészülés jegyében videópályázatot hirdet amatőrök részére.

A pályázatra jelentkezhet a programterület (Vas megye és Zala megye, illetve Prodravje régió és Pomurje régió) bármely állampolgára, illetve ott élő bármely személy, beleértve a középiskolai diákokat, illetve egyetemi hallgatókat is. A jelentkezőknek egy legfeljebb 40 másodperces videóban kell arra választ adniuk, hogy „Miért TE VAGY EURÓPA?” Keresse meg és mutassa be egy izgalmas rövidfilmben, hogy Önt miben, hogyan segíti az, hogy az Európai Unió lakosa! A videók készülhetnek, szlovén, magyar vagy angol nyelven.

A verseny elindult, az elkészült videókat 2019. június 30-ig kell eljuttatni az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program Közös Titkárságához. A döntőbe jutó videókat zsűri választja ki, közülük a nagyközönségtől kapott legtöbb szavazattal bíró pályázó kerül ki nyertesként. A nyertes videó készítőjének jutalma okosóra és hivatalos elismerő oklevél lesz, amelynek átadására az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program szervezésében zajló EC Day 2019 rendezvény keretében kerül sor.

A videópályázaton való részvétel részletes szabályairól, a videók műszaki paramétereiről, a beadással kapcsolatos információkról az alábbi angol nyelven elérhető dokumentumokból tájékozódhat.