A Monitoring Bizottság (MB) 8. ülésének keretében, amelyre 2019. október 17-én, Sormáson, Magyarországon került sor, a MB tagjai több projektet is jóváhagytak, amelyeket a pályázók a Nyílt pályázati felhívás 6. benyújtási határidejének lejártáig adtak be.

A Nyílt pályázati felhívás 6. benyújtási határidejének záró napjáig 21 projekt került benyújtásra. A MB tagjai az ülés során 13 projektet vitattak meg, amelyek az adminisztratív értékelés alapján megfeleltek, a tartalmi értékelés alapján pedig jogosultak. Az ülés során a MB tagjai négy projektet hagytak jóvá.

A projektek jóváhagyásával program keretében rendelkezésre álló források teljes összegben lekötésre kerültek. Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program ezért is egyike a legsikeresebben megvalósuló programoknak, EU szinten.

A jóváhagyott projektek a határtérség sikeres integrációjának mozaikjai, amelyek keretében a határ két oldaláról érkező partnerek eredményesen működnek együtt, megőrizve és fejlesztve a határtérség gazdag természeti és kulturális örökségét, ill. olyan hosszú távú intézményi partnerségeket, amelyek átnyúlnak a nemzetállamok határán, ezáltal sokkal sikeresebbek lehetnek.

Az ülés során a MB tagjai az IH szabálytalanságfelelős tevékenységéről is részletes tájékoztatásban részesültek, továbbá megismerhették a program hatékonysága értékelésének főbb eredményeit, valamint visszatekintettek az előző ülés óta végrehajtott kommunikációs tevékenységekre is.

A Monitoring Bizottság döntései itt olvashatóak.