A „This is Europe” (Ez Európa) című Interreg podcast-sorozat projekt-történeteket keres. A podcast egyszerű, ugyanakkor hatásos médium a közönségünk eléréséhez, mint ahogy ezt az Interact program is tapasztalta a 2020. évi első podcast sorozatának megvalósítása alkalmával. Az első 4 epizódot ötezer alkalommal töltötték le. 2021-ben pedig, folytatva a sorozatot, a tervek szerint média-kampány keretében rövidebb epizódokkal népszerűsítik a projekteket. Mondja el Ön is történetét úgy, ahogy azt egy újságíró mesélné el! Ezáltal a történet elérhetőbbé válik, és még érdekesebb lesz mindenki számára, akár hallott már korábban az Interreg programokról, vagy EU ügyekről, akár nem.

A történeteket úgy kellene elmesélni, hogy megmutassák az együttműködés állampolgárok életére és a programok területére kifejtett hatását. A sorozat célja, hogy rámutasson arra, hogy az Interreg programok hasznos eszközök, valós problémák megoldására. A projektek 2021. március 8-ig küldhetik meg történeteiket.

A podcast-sorozat történeteit az alábbi témakörökből várjuk:

  1. Úton a fenntartható élelmiszeripar felé
  2. Az egyenlőtlenségek elleni küzdelem megerősítése
  3. Válságban a kultúra?
  4. Digitalizálással a körforgásos gazdaságért
  5. Zöld mobilitás

A beérkezett történetek közül az Interact program választja majd ki azokat, amelyek zsurnalisztikai vonzerővel bírnak. Javasoljuk, hogy karizmatikus személyeket kérjenek fel a projekt eredményeinek méltatására, lehetőleg olyanokat, akik nem vettek részt a projekt megvalósításában, viszont használták annak eredményeit, termékeit. Korábbi jó példákat, az elmúlt évben közzétett négy epizódban hallgathatnak meg, a következő linken: https://interreg.eu/podcast/. Részvételi szándékukat kérjük, a si-hu.svrk@gov.si e-mail-címen jelezzék, 2021 március 8-ig, a mesélő karakter megnevezésével és a történet témájának megadásával.