A természetben töltött idő, a fák, virágok, rovarok, madarak csodáinak felfedezése megfizethetetlen élmény. A természeti örökségünk pótolhatatlan, értéke felbecsülhetetlen, ezért védelmeznünk kell.

Ez a feladatunk nekünk, felnőtteknek, hogy jó példát mutassunk a környezetünkben élő gyerekeknek. Bemutathatjuk a minket körülvevő természeti kincseket, átadhatjuk tudásunkat a természetes élőhelyekkel kapcsolatban, tudatosságra nevelhetjük őket a hulladéktermelés tekintetében, és bölcsebb víz felhasználásra taníthatjuk őket.

Minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Ebben az évben egy különlegességgel készültünk.

Általános iskolás gyerekeket szeretnénk bátorítani, hogy tehetségüket rajzban, fotózásban, videó készítésben, festésben, vagy bármely más könnyen publikálható formátumban mutassák be a „Jövő zöld“ témakörhöz illeszkedve.

Kérjük, ösztönözze részvételre – az Ausztria-Magyarország, Szlovénia-Ausztria és Szlovénia-Magyarország Interreg Programok közös pályázatán – a környezetében található általános iskolákat, iskolásokat.

Az elkészült, természet ihlette alkotások egyszerűen feltölthetők az online regisztrációs platformunk segítségével: http://www.si-hu.eu/en2/the-future-is-green/

A részletes szabályokat a felhívásban szlovén, illetve magyar nyelven, az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) pedig angol nyelven érheti el itt.