A Monitoring Bizottság (MB) 6. ülésének keretében, amelyre 2018. március 23-án, Gosztolán, Magyarországon került sor, a MB tagjai több projektet is jóváhagytak, amelyek a Nyílt pályázati felhívás 4. benyújtási határidejének lejártáig kerültek benyújtásra. A jóváhagyott projektek a határtérség sikeres integrációjának mozaikjai, amelyek keretében a határ két oldaláról érkező partnerek eredményesen működnek együtt, megőrizve és fejlesztve a határtérség gazdag természeti és kulturális örökségét.

A Nyílt pályázati felhívás 4. benyújtási határidejének záró napjáig 18 projekt került benyújtásra. A MB tagjai az ülés során 10 projektet vitattak meg, amelyek az adminisztratív értékelés alapján megfeleltek, a tartalmi értékelés alapján pedig jogosultak. Az ülés során az MB tagjai 4 projektet hagytak jóvá, további 1 projektet elhalasztottak, illetve 5 projektet elutasítottak.

A jóváhagyott projektek Vezető Partnereivel az ERFA támogatási szerződések aláírására előreláthatólag 2018 júniusában kerül sor.

Az 1. Prioritási Tengely keretében 2 projekt került jóváhagyásra, összesen 1.154.633,60 EUR Euró ERFA támogatási összeggel, amelyek az alábbiak:

  •          ETHOS LAND
  •          Szőlőhegyi Piknik/Piknik v vinogradu

A 2. Prioritási Tengely keretében 2 projekt került jóváhagyásra, összesen 688.803,052 Euró ERFA támogatási összeggel, amely az alábbi:

  • Folk Music Heritage
  • Green Line

A Nyílt pályázati felhívás első, második, harmadik és negyedik benyújtási körében jóváhagyott projektek esetében a támogatási forrásból kb. 11,4 millió Euró ERFA támogatás leszerződésére kerülhet sor, amely a program keretében elérhető támogatási forrás 86,2%-ának felel meg.

A Monitoring Bizottság döntései itt olvashatóak.

 

A következő benyújtási határidő keretében pályázható ERFA forrás összege az alábbiak szerint alakul: