2018. március 22-én, Lendvadedesen került sor a Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga Vas közötti kerékpáros összeköttetés alapkövének letételére. Ez a beruházás egyike az IronCurtainCycling projekt fő tevékenységeinek, amely az Interreg V-A Szlovénia Magyarország Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg a 2014-2020 közötti programozási időszakban.

Az alapkőletételi ünnepségén jelen volt Vigh László, Zala megye 1. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és parlamenti államtitkára, Mag. Klemen Potisek, a Szlovén Köztársaság Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, Dr. Pál Attila, Zala megyei közgyűlés elnöke és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

A szlovén-magyar határrégió aprófalvas, erdővel sűrűn borított területe, az egyes települések közötti kis távolság és zömében alacsonyabb forgalmú közúthálózat jó lehetőséget kínál a kerékpározásra. Az elmúlt években több fejlesztés is szolgálta a kerékpáros turizmus bővítését, a határrégió egészét lefedő, összefüggő és jelölt útvonalhálózat azonban még nem alakult ki. A szlovén-magyar határtérség területén áthaladó EuroVelo 13 Vasfüggöny nemzetközi kerékpáros útvonal, a meglévő kisebb hálózati elemek új elemek létesítésével történő hálózatba kapcsolása is mind e törekvést segíti. A megépítés előtt álló szakasz hozzájárul a magyarországi kerékpározható utak hálózatának bővítéséhez, illetve a határon átnyúló közlekedés fejlesztéséhez.

Ennek megvalósításához szükséges a közel 2 km hosszú, Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga Vas összekötő út építése is. A kerékpáros összeköttetés kialakítása során a burkolat zajszegény, kis gördülési ellenállású aszfaltot kap, és már a tervezés során is hangsúlyos volt a biodiverzitás megőrzése és a természeti értékek védelme.