Ljubljana, 2018. november 7. – A Szlovén Köztársaság Fejlesztési és Európai Kohéziós Politikáért felelős Kormányhivatala – mint az Interreg V-A Szlovénia-Ausztria, Szlovénia-Magyarország és Szlovénia-Horvátország Együttműködési Programok Irányító Hatósága (IH) és Közös Titkársága (KT) – bemutatta az elektronikus Monitoring Rendszer (eMS) új verzióját az Együttműködési Programok Ellenőri Csoportjai képviselőinek.

A prezentáción, amelynek keretében az eMS rendszer előző (3.5.1) és új (4.1.1) verziói közötti különbségekkel ismerkedhettek meg, Ausztria, Magyarország, Horvátország Ellenőrző Szervezeteinek, valamint Szlovénia Audit Hatóságának és Igazoló Hatóságának (IgH) munkatársai vettek részt. A résztvevők az eMS rendszerbe mellékletként feltöltött dokumentumok köréről (pályázati formanyomtatvány mellékletei, kiadások bizonylatai, partneri és projekt jelentések, ellenőrzések és eredményeik, KT mellékletek/ellenőrző listák, valamint IgH mellékletek) is tájékoztatást kaptak.

A találkozó középpontjában az eMS rendszer új funkcióinak ismertetése, valamint a rendszerbe feltöltött dokumentumok körének bemutatása állt, különös figyelemmel az ellenőrök munkafolyamatainak területeire. A prezentáció minden bizonnyal hozzájárul az Együttműködési Programok magas minőségű irányításához és ellenőrzéséhez.