A Monitoring Bizottság (MB) 7. ülésének keretében, amelyre 2018. november 12-én, Mala Nedeljában, Szlovéniában került sor, a MB tagjai több projektet is jóváhagytak, amelyek a Nyílt pályázati felhívás 5. benyújtási határidejének lejártáig kerültek benyújtásra. A jóváhagyott projektek a határtérség sikeres integrációjának mozaikjai, amelyek keretében a határ két oldaláról érkező partnerek eredményesen működnek együtt, megőrizve és fejlesztve a határtérség gazdag természeti és kulturális örökségét.

A Nyílt pályázati felhívás 5. benyújtási határidejének záró napjáig 12 projekt került benyújtásra. Az MB tagjai az ülés során 11 projektet vitattak meg, amelyek az adminisztratív értékelés alapján megfeleltek, a tartalmi értékelés alapján pedig jogosultak. Az ülés során az MB tagjai 3 projektet hagytak jóvá, illetve 8 projektet elutasítottak.

A jóváhagyott projektek Vezető Partnereivel az ERFA támogatási szerződések aláírására előreláthatólag 2019 januárjában kerül sor.

Az 1. Prioritási Tengely keretében 1 projekt került jóváhagyásra, amely az alábbi:

  • HOUSES

A 2. Prioritási Tengely keretében 2 projekt került jóváhagyásra, amelyek az alábbiak:

  • DUAL TRANSFER
  • NeMeSzov III

A Nyílt pályázati felhívás ötödik benyújtási körét követően a jóváhagyott projektek esetében a támogatási forrásból kb. 12,3 millió Euró ERFA támogatás leszerződésére kerülhet sor, amely a program keretében elérhető támogatási forrás 92,5%-ának felel meg.

A Monitoring Bizottság döntései itt olvashatóak.

A következő benyújtási határidő keretében pályázható források alakulását az alábbi ábrán láthatják: