2018. április 17-én, kedden, 11.00 órai kezdettel a Muraszombati Muravidéki Múzeum Barokk Szalonjában kapott helyet az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország 2014–2020 Együttműködési Program keretei közt megvalósuló e-documenta Pannonica projekt bemutató konferenciája. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az e-documenta Pannonica projekt fő célkitűzése a kulturális örökség védelmével foglalkozó intézmények együttműködése, amelyek interdiszciplináris adatbázis hoznak létre a térség kulturális örökségéről, webportál formájában a szlovéniai Muravidéken és a magyarországi Vas megyében található települések vonzereje növelése érdekében.

A projektet a közreműködő partnerek: a Muraszombati Muravidéki Múzeum (vezető partner), a Maribori Területi Levéltár, a Belatinci Kulturális és Idegenforgalmi Intézet, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Magyar Nemzeti Levéltár – Vas Megyei Levéltár képviselői mutatták be.

A konferencia elején Metka Fujs, a Muraszombati Muravidéki Múzeum igazgatója üdvözölte a vendégeket, ezt követően a Muraszombati Muravidéki Múzeum részéről Mateja Huber részletesen bemutatta az e-documenta Pannonica projektet, majd az egyes projektpartnerek, valamint a projektben betöltött szerepük bemutatásával folytatódott a program. A projektpartnereket a Maribori Területi Levéltár részéről Gordana Šövegeš Lipovšek, a Belatinci Kulturális és Idegenforgalmi Intézettől Ela Horvat, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum részéről dr. Horváth Sándor, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár – Vas Megyei Levéltár részéről dr. Kóta Péter mutatta be.

A sajtó részéről a Vestnik, a Murski val, az RTV és a Muravidéki Magyar Rádió újságírói vettek részt a konferencián.