Novi kolesarski vodniki na čezmejnem območju!

 

Center za zdravje in razvoj Murska Sobota je v okviru projekta Green Exercise skupaj z zunanjim izvajalcem organiziral in izvedel izobraževanje kolesarskih vodnikov. Na izobraževanju je sodelovalo petnajst udeležencev iz Slovenije in Madžarske, ki so nova znanja in veščine pridobivali v turistično-nastanitvenem centru Peterloug v Markovcih na Goričkem, in sicer med 15. in 17. marcem ter med 29. in 31. marcem 2019.

Kandidati so se pod mentorstvom predavateljev Komisije za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije usposobili za kolesarsko vodenje skupin in posameznikov po že označenih ali novih kolesarskih poteh. V dveh vikendih so spoznavali servisiranje koles, opremo kolesarja in tehniko vožnje, manjkala niso niti predavanja iz osnov prava in zakonodaje, varstva in ohranjanja narave, načrtovanja kolesarskih tur, psihologije vodenja ter prve pomoči. Poleg omenjenih teoretičnih predavanj so udeleženci izobraževanja opravili tudi veliko praktičnega dela ter se odpravili tudi na kolesarsko turo.

Ob začetku izobraževanja so pisali sprejemni izpit, zadnji dan izobraževanja pa še zaključni izpit, poleg tega so opravili tudi izpitno turo. Izobraževanje je vseh petnajst kandidatov uspešno zaključilo in tako so postali kolesarski vodniki z licenco.