Biti v naravi, raziskovati čarobnost dreves, cvetja, žuželk, ptic je neprecenljivo. Naša naravna dediščina je dragocena in nenadomestljiva, zato jo moramo zaščititi.

Na nas odraslih je, da smo dober zgled otrokom. Pokažemo jim lahko zaklade, ki nas obdajajo, jih poučimo o naravnih habitatih, jih ozavestimo o tem kako ravnati z odpadki in o učinkovitejši porabi vode.

Vsako leto 22. aprila obeležujemo dan Zemlje. Letos smo se odločili za nekaj posebnega.

Vabimo osnovnošolce, da na temo “Prihodnost je zelena”, pokažejo svoj talent na področju risanja, fotografiranja, ustvarjanja videov in slikanja oziroma na kakršen koli drug način, ki je enostaven za objavo. Vabimo vas, da spodbudite osnovne šole ali posamezne učence v vašem okolju, da se udeležijo skupnega natečaja Interreg programov Avstrija-Madžarska, Slovenija-Avstrija in Slovenija-Madžarska.

Likovne, fotografske ali video izdelke naložite prek našega spletnega obrazca za registracijo: http://www.si-hu.eu/en2/the-future-is-green/

Podrobnejša pravila so objavjena v besedilu razpisa (v slovenskem in madžarskem jeziku) oziroma v okviru pogojev (v angleščini), ki jih najdete tukaj.