Vabimo vas, da se v soboto, 15. septembra 2018  udeležite rekreativnega kolesarjenja po Porabju (Madžarska) v okviru Dneva evropskega sodelovanja (EC DAY) 2018. 

Dogodek organizira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska v sodelovanju z organizatorji 13. kolesarskega maratona Goričko-Raab-Őrség in projekta Green Exercise. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Kolesarjenje bo potekalo na območju izvajanja projekta Green Exercise sofinanciranega v okviru programa Interreg Slovenija-Madžarska. Začetek in zaključek kolesarjenja bo v kraju Monošter/ Szentgotthárd na Madžarskem, kolesarjenje pa bo mogoče po dveh trasah:

1.       Mali maraton:  cca 35 km, 200 višinskih metrov:

Slovenski kulturni in informacijski center, Monošter / Szlovén Kulturális és információs Központ, Szentgotthárd/ – Mariaújfalu – Števanovci/Apátistvánfalva – Verica – Ritkarovci/Kétvölgy / (okrepčilna postaja na mejnem prehodu HU-SI – Čepinci) – Gornji Senik/Felsőszölnök – Dolnji Senik/Alsószölnök / (okrepčilna postaja v Zelenem parku Dolnji Senik) – Slovenski kulturni in informacijski center, Monošter / Szlovén Kulturális és információs Központ, Szentgotthárd (zaključek z malico.

2.       Veliki maraton – cca. 90 km, 600 višinskih metrov:

Slovenski kulturni in informacijski center/Szlovén Kulturális és információs Központ, Monošter/ Szentgotthárd – Mariaújfalu – Magyarlak – Csörötnek – Kondorfa – Őriszentpéter (NP Őrség- okrepčilna postaja) – Bajánsenye (meja SLO/HU) – Hodoš – Šalovci – Markovci (Peterloug-okrepčilna postaja) – Lucova – Šulinci – Ženavlje – Boreča – Vidonci – Grad (okrepčilna postaja)- Vidonci – Trdkova – Martinje (meja HU/SLO) – Gornji Senik/ Felsőszölnök – Dolnji Senik/Alsószölnök (okrepčilna postaja v Zelenem parku Dolnji Senik) – Slovenski kulturni in informacijski center- Monošter/Szentgotthárd (zaključek z malico).

Vabljeni ste skupaj s svojimi družinami! Pridružite se nam in spoznajte naše programsko območje!

Organizatorji zagotavljajo spremstvo na trasi, brezplačno okrepčilo na progi in hrano ob zaključku, vi pa dobro voljo! Udeležencem je na voljo tudi brezplačni najem treking koles ali e-koles, za kar boste potrebovali osebni dokument. Število koles je omejeno. Vsi prijavljeni udeleženci dogodka boste prejeli tudi promocijsko darilo.

Ker je število udeležencev omejeno vas prosimo, da se na dogodek prijavite čimprej. Udeležba na dogodku je na lastno odgovornost. V kolikor se nam boste pridružili in pri tem zapeljali čez mejo, ne pozabite na veljavni osebni dokument (osebna, potni list). V kolikor boste potrebovali kolo bodite pozorni, da se boste prijavili na pravi povezavi.

 

Za prijavo kliknite na ustrezno povezavo:

Prijava z lastnim kolesom: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2018_own-bike/

Prijava z najemom treking kolesa: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2018_trekking-bike/

Prijava z najemom e-kolesa: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2018_e-bike/

Vabilo s programom.

Za več informacij o EC DAY obiščite spletno stran www.ecday.eu.

EC Day 2018

Our EC Day event is coming! Get ready for next Saturday!#InterregSIHU #Interreg #ECDAY2018 #InteractEU

Objavil/a Interreg V-A Cooperation Programme Slovenia-Hungary dne Četrtek, 06. september 2018