Vabimo vas, da se v soboto, 14. septembra 2019  udeležite rekreativnega kolesarjenja na čezmejnem območju med mestoma Lendava v Sloveniji in Páka na Madžarskem v okviru Dneva evropskega sodelovanja (EC DAY) 2019 s sloganom »Europe is you!«

Dogodek organizira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska v sodelovanju s projektom IronCurtainCycling. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Kolesarjenje bo potekalo na območju izvajanja projekta IronCurtainCycling sofinanciranega v okviru programa Interreg Slovenija-Madžarska. Začetek in zaključek kolesarjenja bo v kraju Páka na Madžarskem, kolesarjenje pa bo mogoče po dveh trasah:

  1. Kolesarjenje na kratki progi – nad 6 let starosti: cca 34 km, 50 višinskih metrov:

Páka – Szécsisziget– Lovászi (okrepčilna postaja) – Máhomfa – Lentiszombathely (okrepčilna postaja) – Csömödér  – Páka (zaključek z malico). Čas kolesarjenja: cca. 4 ure

  1. Kolesarjenje na daljši progi – nad 14 let starosti: 80 km, 450 višinskih metrov:

Páka – Lentiszombathely (10 min stop, združitvena točka) – Lenti  – (meja SLO / HU) – Dobronak / Dobrovnik (okrepčilna postaja) – Lendva / Lendava – Lendava-hrib (10min stop, kapela Hadike) – (meja SLO / HU)  –Tenkehegy (okrepčilna postaja) – Lendvadedes – Gosztola – Máhomfa – Szécsisziget – Páka (zaključek z malico). Čas kolesarjenja: cca. 5 ure

To leto sta udeležencem na voljo tudi dve pohodni poti:

  1. Krajša pohodna pot – cca. 5 km

Voden sprehod v okolico Páke z ogledom zgodovinskih znamenitosti. Ogled bunkerjev južne obrambne linije, sprehod do hiše profesorja Oveges in baročne cerkve. Vodenje ogleda bo v madžarskem jeziku. Slovenski prevod bo zagotovljen.

  1. Daljša pohodna pot – cca. 15 km

Voden pohod v okolico Páke z ogledom naravnih eko-turističnih znamenitosti. Voden ogled zanimivosti gozdov Zale, flore in faune doline južnega toka reke Válicka. Vodenje ogleda bo v madžarskem jeziku. Angleški prevod bo zagotovljen.

SPREMLJEVALNI PROGRAM:

  • Predavanja
  • športne aktivnosti (fanatic jump, teqball, spinning, Fitness park, športna tekmovanja),
  • zdravniški pregledi (merjenje pritiska, nivoja sladkorja v krvi, indeks telesne mase),
  • predstavitev lokalnih produktov,
  • predstavitev starih koles (velocipedov),
  • zabavne aktivnosti za otroke.

Vabljeni ste skupaj s svojimi družinami! Pridružite se nam in spoznajte naše programsko območje!

Organizatorji zagotavljajo spremstvo na vseh trasah (kolesarskih in pohodnih), brezplačno okrepčilo na kolesarski progi in hrano ob zaključku, vi pa dobro voljo! Udeležencem kolesarjenja je na voljo tudi brezplačni najem treking koles ali e-koles, za kar boste potrebovali osebni dokument. Število koles je omejeno. Vsi prijavljeni udeleženci dogodka boste prejeli tudi promocijsko darilo.

Ker je število udeležencev omejeno vas prosimo, da se na dogodek prijavite čimprej. Udeležba na dogodku je na lastno odgovornost. V kolikor se nam boste pridružili in pri tem zapeljali čez mejo, ne pozabite na veljavni osebni dokument (osebna, potni list). Ne pozabite, da je na Madžarskem uradna veljavna valuta forint (HUF). V kolikor boste potrebovali kolo bodite pozorni, da se boste prijavili na pravi povezavi.

Za prijavo kliknite na ustrezno povezavo:

Prijava z lastnim kolesom: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2019_own_bike/

Prijava z najemom e-kolesa: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2019_e-bike/

Prijava z najemom treking kolesa: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2019_trekking_bike/

Prijava na krajši pohod: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2019_short_hiking_tour/

Prijava na daljši pohod: http://www.si-hu.eu/en2/sihu_ec-day_2019_long_hiking_tour/

Vabilo s programom

Za več informacij o EC DAY obiščite spletno stran www.ecday.eu.

 

 

 

EC DAY 2019

Promotional EC Day 2019 video! Take a look at it! #InterregSIHU #ECDAY2019 #PromoVideo

Objavil/a Interreg V-A Cooperation Programme Slovenia-Hungary dne Torek, 27. avgust 2019