USPEŠNO IZVEDENA DELAVNICA

V torek, 14. maja 2019, je bila v Mariboru v Slovenji v okviru programa Interreg SI-HU izvedena delavnica za potencialne prijavitelje. Na tem programu so za 6. rok na voljo sredstva zgolj še na 2. prioritetni osi in sicer v višini 1.008.568,02 EUR ESRR.

V okviru delavnice je bil udeležencem uvodoma na kratko predstavljen program in programske zahteve. Sledil je interaktivni del, kjer so se prisotni seznanili s pripravo kakovostnega projekta z vidika intervencijske logike. Upravičenci so bili dodatno usmerjeni v pripravo kvalitetnejših in bolj fokusiranih projektov. Izpostavljene so bile tudi najpogostejše napake odkrite pri pregledu do sedaj prispelih vlog, prav tako pa so udeleženci delavnice lahko sodelovali pri predstavitvi vnosa projekta v informacijski sistem programa – eMS.

V drugem delu delavnice so pomembne izkušnje s prisotnimi potencialnimi prijavitelji delili vodilni partnerji že odobrenih projektov. V sproščeni diskusiji so izpostavili koristne informacije v smislu kako priti do uspešno potrjenega projekta, predvsem pa kako pripraviti projekt na način, da se izogneš kasnejšim težavam pri njegovem izvajanju. Izpostavili so tudi napake, ki so jih delali v predhodnih prijavah in kje so dobili strokovno pomoč. V kontekstu prihajajoče nove finančne perspektive so bili ob zaključku delavnice prisotni seznanjeni z osnovnimi informacijami.

Udeleženci delavnice so z velikim interesom sodelovali pri diskusijah in tako s strani Organa upravljanja in Skupnega sekretariata prejeli dosti koristnih informacij.

Za več informacij o delavnici kliknite tukaj.

Novice na TV AS lahko ogledate tukaj.

vaš Skupni Sekretariat